Alla vackra ting är vintage

Är det inte fantastiskt hur det blir efter många år, trender kommer tillbaka och kläderna blir ännu vackrare än de var för bara något år sen. Det är inte konstigt att vi svenskar älskar vintage, det mesta äldre livar upp och det kan verkligen behövas. Det kan vara allt från vintage 50-tal eller som vi kallar de ljuva åren. Det kan även vara betydligt äldre än så. Många som intresserar sig för just äldre kläder och liknande talar mycket om renässans och ännu längre tillbaka, att det finns kläder bevarade sedan den tiden är ju helt fantastiskt.

Det kostar dock att vara så intresserad av vintage och antikt som många är. Det är en hobby som i majoritet endast kostar pengar och eftersom kläderna är till för att bäras eller visas upp så rustas dem inte och säljs vidare på auktion. Det är helt beroende på hur mycket vintage ett klädesplagg är mot hur välbevarat det är. Det kan handla om ett stort antal tusenlappar som ska pungas ut för en klänning, och det behöver inte ens vara av ett speciellt märke, det föredras självfallet. Hur håller man då en sådan hobby vid liv? Jo här kommer några lösningar som kan hjälpa många:

  • Hos http://www.loanit.se/ kan du låna upp till 3000 kronor i kredit. En snabb lösning på ett snabbt uppstående problem, på auktion försvinner de allra vackraste plaggen, snabbt!
  • Hyr ut dina mest spektakulära skapelser till en teaterförening. Det är en otroligt givande lösning där man får tillbaka pengarna om och om igen. Annonsera på bra ställen om att möjligheterna finns för att hyra vintageklänningar och klädnader.
  • Snygga vintagekläder använder man inte direkt, så se till att ta de du verkligen bara vill ha. Risken att handla över sin förmåga kan annars sätta käppar i hjulen. Rycks inte med i köpet utan ställ dig frågan ”När kommer den till nytta?”.

Det finns många ”om” att tänka på innan det är dags att slå till för den ekonomiske. Det är nämligen impulsköpen som är de köp vi ångrar mest. Se till att utforska dina möjligheter för att kunna tjäna en hacka på din annars kostsamma hobby.