Inred ditt gästrum för att få hotellkänsla

Gästrummet är ett viktigt rum i hemmet, och framförallt för dig som har släkt eller vänner som ofta brukar få stanna över natten när de hälsar på. Rummet blir för dina gäster lite av en reflektion av dig och till en symbol för själva upplevelsen av att ha fått besöka dig. Därför så är det lämpligt att se till så att de har en så bra upplevelse av gästrummet som möjligt, och vad är väl då en bättre inspirationskälla än hotellrum?

För att få till hotellkänslan så behöver du tänka både form och funktion. Det viktigaste i hotellrummet är sängen, och även du bör göra sängen den centrala delen av rummet. Se till att bädda med fina kuddar och täcken – du kan hitta bra exempel från Engmo Dun på https://sangvaruhuset.se/sv/varumarken/engmo-dun.html, och tänk på att skaffa både kuddar att vila huvudet på och kuddar att luta mot sänggaveln för att få till den rätta känslan av lyx och komfort. Om du vill ta ytterligare ett steg, så se till att ställa fina snittblommor i en vas i rummet innan din gäst är där.

Det behöver inte vara dyrt att inreda snyggt

Det behöver inte vara så dyrt att inreda gästrummet som du kan tro. Utöver passande möbler som du redan har, så går det att hitta mycket på andrahandsmarknaden som är lika fint som nytt. Ett smidigt alternativ är Ikeas andrahandsverksamhet online och i butik, och ett annat är att besöka loppmarknader för att hitta det du behöver. Se bara till att tänka rätt med färg och att välja ljusa, neutrala färger – och att eventuellt måla om möbler för att de ska passa så bra som möjligt. Om möjligt så är belysning med dimmer också bra för att göra det extra trevligt och avslappnande.