Kombinera nytt och vintage i sovrummet

Hållbarhetstrenden växer och har även börjat synas alltmer inom inredning. Inredningsproffsen väljer idag gärna en blandning av vintage och modern stil när de ska skapa en stilren och trendig känsla i en bostad. Fördelen med att blanda nytt med second hand är att du sparar både pengar och bidrar till en bättre miljö samtidigt som du får ett trendigt hem.

Med andra ord behöver du inte ruinera dig när det är dags att uppdatera sovrummet för att ge det en ombonad känsla. Genom att kombinera vintage med nya inredningsdetaljer som till exempel nya kuddar eller underbara överkast från Nolhaga hem skapar du en mysig känsla i ditt sovrum samtidigt som det känns nytt och fräscht.

Uppdatera sovrummet billigt och miljövänligt

Att byta alla möbler i sovrummet som till exempel säng, garderober och nattduksbord för att få en ny inredningsstil är inte alls nödvändigt. Behöver du några nya möbler eller vill förändra de du redan har är ett tips att handla på second hand eller renovera. Även om du har en möbel som är trasig behöver det inte betyda att du ska kasta den. Varför inte lämna in den till en verkstad för återbruk istället?

Tänk på det här när du inreder sovrummet

Vid inredningen av sovrum finns det några saker som är viktiga att tänka på. Att sova gott ger dig energi och därför gäller det att anpassa inredningen så att den främjar sömnen. I sovrummet passar det bra med lugna och lite mörkare färger . Till exempel är grönt, beige och blått bra färgval i sovrummet eftersom de ger en avslappnande känsla. Om du inte vill måla om väggarna kan du välja textilier i dessa färger för att få samma effekt.

Inred gärna med mycket tyger i sovrummet, exempelvis mattor, filtar, kuddar och gardiner med mycket tyg för att skapa bättre akustik. Sist men inte minst bör du välja lampor med ett behagligt sken som får dig att varva ner och bli sömning när det är dags att sova.

Förvandla sovrummet-enkla tips

  • Välj second hand och vintage och kombinera med några nyinköpta inredningsdetaljer.
  • Inred och måla väggarna med lugnande färger.
  • Dämpad belysning och mycket textilier främjar sömnen.