Leksaker med historia

Att handla vintage, second hand och antikt är alltid en bra idé ur bland annat miljösynpunkt. Men det ger också en unik vara som samlat på sig en hel del historia. Leksaker som man finner i vintageaffärer kan inte bara vara värd en hel del pengar utan kan också ha ett affektionsvärde som man inte känner till. Därför är jakten på bra och gamla leksaker alltid ett äventyr, det är majoriteten vuxna som letar vintageleksaker så tro inte att det är en god idé att köpa en gammal barbiedocka åt ditt barn, då passar det bättre med Monster High saker på Storochliten.se som är perfekt att leka med.

Barbie gammal

Antika dockor, realistiska tåg och träleksaker kan alla vara ett exempel på leksaker med några år på nacken. Om leksaken blivit varsamt lekt med eller till och med är kvar i sin originalförpackning så kan den leksaken vara värd flera hundralappar om inte tusenlappar. Exempel på en sådan leksak kan vara en originalbarbie i sin förpackning från 1950-talet, den ser inte mycket ut för världen om man jämför med dagen dockor. Den har dock ett betydligt högre värde än den hade för 60 år sedan. Har man dessutom alla kläder och handsydda peruker så är det en guldgruva man sitter på.

Inget för barn

Att leksaker inte skulle vara för barn kan låta absurt, men en antik leksak är oftast ett samlarobjekt och det innebär att det inte ska utsättas för alldeles för mycket slitage och hantering. Som med andra samlingar av antika saker så gäller det stor försiktighet när man tar i objektet. Ett barns fingrar är alltså inte avsett för dessa leksaker. Istället finns det gott om roligare och nya leksaker att leka med, istället för traditionella Barbie så finns nu en uppsjö av roliga dockor att välja mellan, just som Monster High, dockor med attityd!