Vintage ännu mer trendigt 2016

Det analoga har aldrig varit trendigare – och nu är det inte bara mode och inredning som sticker ut, även hushållsprodukter och saker som kameror och musik ska användas som förr. 

Vill du vara trendig 2016? Då är det en hel del att ha koll på. Bland annat är det – och
nog välkomnar vi detta – vintage som trendar. Om du vill vara modern i år gör du helt rätt i att klä dig i någonting som du hittat på vinden, som exempelvis rådenim, baraxlat, ponchos och allt annat som du kan föreställa dig vara supersnyggt på 70-talet. Även retro-sport är trendigt, och transparenta kläder.

Och det är inte bara vintage-kläder 114105-polaroid-stacksom är trendiga i år – både inredning och till och med hushållsapparater ska gärna ha en old-school-stil. Trendspanaren Göran Adlén säger att analoga apparater som till exempel en chemex-kaffebryggare, 80-talssyntar och kameror med manuella inställningar kommer vara riktigt hett. Ett bra tips på att verkligen få till en analog känsla i hemmet, och återgå till en tid då det digitala inte var allt, är att framkalla bilder från Printasquare. Det är väldigt simpelt och allt du gör är egentligen att väljer de bilder du har laddat upp på ditt Instagram-konto och ber att få de hemskickade. Du kan välja att göra större tavlor eller framkalla små polaroid-bilder, vilket mer än något skriker 70-tal.

Elsa Billgren ska bli mamma

En av Sveriges största ikoner när det kommer till vintage är bloggaren Elsa Billgren. Elsa är främst känd som bloggerska men har även medverkat i inredningsprogrammet Äntligen hemma. Det som gör att Elsa står ut så pass mycket är just hennes känsla för vintage, och det faktum att både hennes lägenhet och klädstil gör att man kan tro att hon är från en annan tid. Nu ska Elsa bli mamma och det ska bli otroligt spännande att följa hennes resa och se hur hon kommer att klä sitt barn. Förhoppningsvis kommer hon att vara lika öppen med sitt föräldraskap som hon har varit med allt annat i sitt liv. Det finns många därute som också älskar vintage och inspireras av Elsa, självklart vore det kul om hon kunde visa vintage-alternativ även för barn. Kanske har vi sådan tur att det även kommer en ny bok om vintage men med inriktning på barn?