Kombinera vintage och nytt

För Nathalie Olsson är det självklart att klä sig i begagnade kläder. Unikt, prisvärt och miljövänligt är bara några av anledningarna. Och påståendet att det skulle vara sunkigt med second hand är något hon bara suckar åt.

Så står det inledningsvis i en artikel från sn.se och det är verkligen ljuvlig läsning. För det är ju faktiskt som Nathalie säger! Vintage är fantastiskt på alla sätt och vis, och att inte alla har upptäckt det är ju bara tragiskt. Sen är det klart, det finns ju vissa saker som man inte kan köpa begagnat. Men, det går däremot att kombinera i princip allting med vintage, och det är då man får det ultimata resultatet. Kontraster föder snygg inredning och mode, och det är verkligen någonting man ska komma ihåg när man inreder eller väljer kläder. Här kommer två punkter på hur man kan kombinera vintage och nytt, en punkt för mode och en för inredning. Läs och lär!

  • Inredning: fotografier är ju någonting som alla vill ha i sitt hem, men det är klart att det inte går att ha vintagefoton eftersom dessa tar man själv. Att däremot köpa gamla vintageramar att ha sina fotografier i kan bli riktigt snyggt. En klassisk sak är också att samla alla sina fotografier analogt istället för att ha de på datorn. En fotobok är någonting alla borde ha i sitt hem för en riktigt härlig vintagekänsla. De går ju inte heller att köpa på second hand, men däremot får man den känslan om man har en fotobok i sitt hem.
  • Kläder: Att ha en klänning som är second hand och till det ha en ny och snygg väska ger verkligen ett slående resultat. Det är accessoarerna du ska sats på som nytt, medan basplaggen kan vara vintage. Gärna i något härlig mönster så folk blir nyfikna över var du kan ha hittat exempelvis klänningen.

Två gamla, en ny

Om du känner dig osäker på hur du ska arbeta med kontrasterna kan du alltid försöka tänka att på två second hand plagg eller inredningssaker, går en ny. Det blir en bra blandning av nytt och gammalt!